Het boek

De website HollandseVelden.nl is niet de officiële website van het gelijknamige boek van Hans van der Meer en Jan Mulder (Uitgeverij De Verbeelding, 1998).

Voorbeeld pagina uit het boek Hollandse Velden

Dit boek is voor de amateurvoetballiefhebber echter zeker de moeite waard! Webwinkel Bol.com omschreef het boek, toen ze het nog op voorraad hadden, als volgt:

In 1998 verscheen het boek ‘Hollandse Velden’, foto's van amateurvoetbal in Nederland van fotograaf Hans van der meer, met een lang verhaal van Jan Mulder. Het boek was onmiddellijk een succes. De combinatie van sportfotografie en landschapsfotografie, en dan ook nog met humor, sprak veel mensen aan. De vraag naar het boek is onverminderd groot, en nadat de Engelse Magnum-fotograaf Martin Parr het tot een van zijn lievelingsboeken verklaarde, ook steeds meer vanuit het buitenland. Omdat de foto's uit het boek tijdens de komende EK in Portugal in juni daar in drie musea worden getoond (eerst in het Centro Portugues de Fotografica in Porto), en daarna in meerdere landen, om te beginnen bij het fotofestival Rencontres d'Arles worden tentoongesteld, hebben wij een Engelstalige editie van het boek gemaakt: ‘Dutch Fields’. De hilarische tekst van Jan Mulder is vertaald door Simon Kuper, de tweetalige auteur van het boek ‘Football against the enemy’ (Voetbal als oorlog). In 2000 verscheen als vervolg op ‘Hollandse Velden’ het zowel in Nederland als in België gefotografeerde boek ‘Keepers’, met daarin een briefwisseling tussen Jan Mulder en ex-keeper Jan Plekker. In 2002 verscheen van Hans vander Meer ‘Bhutan-Montserrat /The Other Final’, het ontroerende beeldverslag van een voetbalwedstrijd tussen de twee op de FIFA-ranglijst laagstgeklaaseerde lander ter wereld.

Naast ‘Hollandse Velden’ heeft Hans van der Meer ook het boek ‘Europese Velden’ uitgebracht, waarbij het amateurvoetbal in heel Europa op fantastische wijze in beeld gebracht wordt. Voor meer informatie over de boeken of om ze te bestellen verwijzen we je naar de website van Hans van der Meer.